10. Să discutăm despre femeile-Moș (Bătrânele de neam, Babele, Moașele)

I. IDEI PRINCIPALE

1. Femeile-Moș (Bătrânele, Babele, Moașele) sunt însoțitoarele de destin ale Moșilor de neam – sunt născătoarele de neam nou omenesc, după ultima glaciațiune.

2. Născute, la fel ca și soții lor, înainte de penultima glaciațiune, ele au contribuit activ la pregătirea spiritelor umane pentru noua epocă ce avea să vină din perspectiva timpului lor.

3. Accentul lucrărilor lor a fost pus pe îndrumările privind noile forme de procreere, creșterea și educarea copiilor, medicină preventivă și reparatorie.

II. DETALII, DISCUȚII

Locul și timpul lor în tabloul general al Creației este același ca și al Moșilor: nu sunt altceva decât Moșii; când discutăm despre Moși, despre Bătrânii de neam întotdeauna ne vom referi și la însoțitoarele lor de destin. Femeile-Moș au fost mamele neamului nou omenesc, chiar dacă zămislirea noastră vine de la Moși, de la partea bărbătească, cele care sunt născătoarele de neam nou omenesc, după ultima glaciațiune, sunt femeile-Moș. Sunt și ele născute înainte de penultima glaciațiune și au contribuit masiv la pregătirea spiritelor umane pentru etapa fizică, începând cu perioada dinainte de penultima glaciațiune, iar după nașterea primilor lor copii – din neamul lor, dar cu corporalitate care după ultima glaciațiune avea stratul corespunzător creației materiale mentale restrâns la stare latentă. Prin voința lor, Moșii și soțiile lor și-au diminuat la sfârșitul ultimei glaciațiuni și până la refacerea pământurilor (uscarea lor după condensarea totală a plafonului cețos); nu au mai lucrat mental, ci numai fizic, păstrând însă activitatea astrală conștientă, bazându-se în continuare pe percepțiile mentale și astrale, care vor rămâne la dispoziția omenirii o foarte lungă perioadă de timp mai departe. După nașterea primilor lor urmași, copii, după ultima glaciațiune, i-au îndrumat alături de Moși în activitățile lor fizice: deplasare, comunicare, hrănire (pregătirea fizică a hranei și hrănirea în procesul ei total), activitate sexuală și, folosind toate acestea, au contribuit la dezvoltarea creației materială fizică – corespunzătoare fiecărei forme de manifestare. Au ajutat la adaptarea oamenilor la toate aspectele vieții curente fizice, și mai târziu au fost ajutătorii cei mai activi la îndrumările în activitățile extrem de complexe ale realizării trecerii de la percepții și activități mentale și astrale, la cele fizice: formarea celor pe care azi le numim ”tradiționale”: arhitectură, scris și citit, pictură, sculptură, decorațiuni interioare și exterioare, muzică instrumentală și vocală, medicină preventivă și reparatorie, etc. Lucrarea lor specifică a fost legată de îndrumări în noile forme de procreere, creșterea și educarea copiilor, precum și medicina preventivă și reparatorie.

A fost o muncă comună a oamenilor și Moșilor, apoi oamenii au pus în practică toate acestea pentru a se înrădăcina ca obiceiuri, ca tradiții: în toate acestea s-au inserat cunoașterile ancestrale ale spiritelor umane, toate bazate pe percepțiile omului, pe cunoașterea tuturor aspectelor universice, a structurilor universului inserate cu artă deplină, profundă, ca elemente ce pot fi uneori percepute de oameni în perioadele solstițiilor și echinocțiilor, sau în perioadele din bioritmul personal în care percepțiile sunt în mod normal mult accentuate. Au fost astfel decorate în mod cu totul științific: îmbrăcămintea și obiectele de uz personal, casele și curțile, obiectele de uz gospodăresc; s-au pregătit diferite forme de scriere și citirea lor, având ca exemplu universalitatea amprentelor din energia fundamentală și citirea lor, după care în străvechimi se desfășura orientarea oamenilor de pretutindeni.

Forma de trăire a Moșilor nu este tipică doar Pământului, ci este folosită de coordonatorii de evoluții pe toate planetele cu evoluanți cu corporalitatea fizică, chiar dacă sunt rare în galaxia noastră – în general spre marginea galaxiei, dar din ce în ce mai extinse spre centrul ei. În galaxie, ei ajută toate populațiile creatoare și necreatoare deopotrivă, acolo unde au loc evenimente speciale provenite din activitățile întrupaților creatori. Dar și noi, pe timpul somnului și în activitățile astrale pe care le desfășurăm după decesul fizic, lucrăm, iar ei ne coordonează, ne îndrumă în activitățile noastre de acest fel.

Intrarea lor în sarcina de Moș este legată de perioada în care populațiile umane obișnuite cu activitățile exclusiv mentale și astrale se pregăteau pentru trecerea la percepțiile și activitățile fizice – adică la etapa fizică pe care o mai numim și intuitivă, comparativ cu acea etapă care curge prin percepția, cunoașterea directă a realității prin simțurile tuturor corpurilor. Adică folosind toate seturile de raze prin intermediul structurilor corporale de întrupare: în perioada intuitivă, doar intuim – dacă nu ne dezobișnuim chiar și de încrederea în intuițiile noastre – ceea ce anterior le cunoșteam direct și clar prin senzorii corpurilor fluidice, inclusiv ai straturilor care au intrat între timp în stare latentă.

Lucrările Moșilor au început în perioadele dinainte de penultima glaciațiune, prin pregătirile mentale și astrale pentru epoca fizică, după care toate au fost dezvoltate prin activități cu corpul fizic, așadar după ultima glaciațiune, când s-au aplicat toate cunoașterile tuturor spiritelor umane cu privire la trăirile în asemenea condiții planetare. Este necesar să știm, și în studiile viitoare vom dezvolta, că în primele milenii după ultima glaciațiune s-a dezvoltat cea mai avansată formă de manifestare umană fizică: creație materială manuală, fără industrializare, fără tehnologii sofisticate, dar folosind echilibrat  materiile fizice ale Pământului, ajungând la performanțe cu totul speciale și în creația materială, și în conlucrare, comunicare, relaționare, protejarea vieții sub orice formă. Este foarte adevărat că în toată această perioadă oamenii au avut condiții pentru a-și aminti absolut totul privind desfășurarea întrupărilor lor anterioare, desfășurarea felului de societate extrem de elevată și complexă în care au trăit de la venirea lor pe Pământ. Sub îndrumarea Moșilor – și vom vedea în amănunt în studiile următoare – care încurajau folosirea intuițiilor, clar-intuițiilor, dar mai ales atât cât mai puteau: simțurile și puterile corpului mental și corpului astral – adică ceea ce numim noi azi clar-simțuri, întrucât peste simțurile (percepțiile) fizice se suprapun cele ale corpurilor astral, mental și cauzal, întărindu-le pe cele fizice. Dar ele se vor estompa pe măsură ce vibrația planetară se va diminua până în punctul unei valori minime, dar și pe măsură ce manifestările fizice se vor împământeni, vor deveni obișnuințe și toate vor fi ceea ce era normal să se desfășoare în condițiile pământene ale timpului.

Privind lucrurile din punct de vedere mental și astral, aceasta este epoca intuitivă, pe lângă numirea de epocă fizică, așa cum din perspectiva noastră de azi – societatea străveche o numim epoca mental-astrală. De asemenea, numim populațiile vechi: străMoși, străBuni – străbunii i-am putea considera oameni din liniile genetice proprii, ale oamenilor obișnuiți, străMoși – oameni din liniile genetice dinainte de ultima glaciațiune: care sunt doar retrași temporar acum, după primele migrații din mileniile III î.H. – I d.H., înafara societății umane contemporane.

Ultima fază a lucrărilor Călătorilor Moșilor a fost de îndrumări specifice sexelor: bărbat + copil, femeie + copil, iar Călătorii erau instruiți separat. De regulă, Călătorii au fost bărbați – mai rezistenți la mers fizic îndelungat, dar în ultima perioadă au fost deopotrivă și bărbați, și femei, instruiți conform sarcinilor specifice sexului oamenilor din așezări: bărbații de către Moși, femeile de către femeile-Moș.

În ultimele milenii s-au folosit – prin ascundere sau prin interpretare inversă (vezi basmele noastre traduse în adevăr de Vasile Lovinescu: ”Capra cu trei iezi”, ”Soacra cu trei nurori”, toate poveștile cu Feți Frumoși, Ilene Cosânzene și Zmei) din cauza conducerilor care furau și ascundeau totul, și torturii femeilor văzătoare pentru a lucra pentru ei. Diverse societăți secrete, discrete, conducerile bisericilor creștine, au discreditat diverse materiale moștenite din străbuni, precum și susținătorii lor, prin crime, torturi (vezi discreditarea lui Ion Creangă, uciderea la comanda altor state a lui Mihai Eminescu). Tocmai de aceea s-au folosit astfel de mecanisme inverse – Eminescu doar a fost mai direct, mai insistent în susținerea adevărului.

Să revenim. Bătrânele au urmărit, lucrând susținut, programele de trecere de la percepțiile mental-astrale la cele fizice și creație de ustensile specifice în viața de fiecare zi: pictură, sculptură, decorațiuni interioare și exterioare casei, medicină, vorbire și gândire inteligentă, în timp ce Moșii au oferit îndrumări în: agricultură, exploatări miniere, prelucrarea metalelor – deci meserii grele, dar și creșterea animalelor, întreținerea pădurilor. Pe mine m-au reparat Bătrânele Egiptului și regatului Punt, sub îndrumarea Bătrânilor (Moși și Babe) – bătrâni după vârstă, nu și după trup (trupul lor nu este supus degradărilor rapide, așa cum sunt trupurile noastre). De la ele, după cum m-au îngrijit, am știut imediat cum s-o îngrijesc pe propria mea mamă când a căzut la pat – este greu de îngrijit un bătrân neputincios (după operația de șold nimeni din spital nu mi-a arătat cum s-o îngrijesc în continuare, mi s-a spus apăsat să o bag într-un cămin, că știu ei acolo ce să facă…). Trebuie să ai drag de fundul bătrânului neputincios, să-l îngrijești cu drag – nu cu scârbă: imaginea celei care m-a îngrijit în acea viață veche, anterioară, m-a susținut timp de 8 ani. Ceea ce am simțit din partea lor era numai beneficitate, înțelegerea neputințelor sufletești, bunătate, delicatețe până la gingășie…

Totul a fost denaturat cu privire la ”vrăjitoare” care au ținut popoare întregi în suflet curat și înălțat. Este drept că Evul Mediu a creat și monstruozități umane peste tot – dar nu despre asta discutăm acum.

Bătrânele fiecărui neam sau popor născut din puterile lor vitale descrise astfel, au revenit, și au rămas și ele cu sisteme corporale complet funcționale după nașterea primilor lor copii după ultima glaciațiune. Dar să reținem faptul că sistemele corporale ale Moșilor sunt – la fel ca și în cazul oamenilor obișnuiți – complementare sistemelor corporale ale femeilor-Moș, ale soțiilor lor. Pe de altă parte, să nu confundăm Bătrânele de neam, de popor,  cu străBunele noastre familiale – femei obișnuite ale vremurilor noastre, în interiorul liniilor noastre genetice: de aceea și accentuat diferențele de mai sus – străMoși / străBuni.

Vom mai discuta despre aceste aspecte, și multe altele în plus în studiile următoare.

GÂNDUL ZILEI

Scrie un comentariu